Sådan laver du flotte negle derhjemme

I dag er pæne og velplejede negle ikke længere kun noget man får lavet i en salon. Med de rette produkter og teknikker kan du sagtens lave flotte negle derhjemme. Her får du guides til alt fra filosofi til påføring af neglelak, så du kan forkæle dine negle uden at skulle booke tid hos en negletekniker.

Grundig neglerens

First things first – ingen neglelak eller kunstige negle holder på snavsede negle. Start derfor altid med at fjerne eksisterende lak og rense negle grundigt, så du har en ren “canvas” at arbejde med.
Brug neglelakfjerner til at fjerne gammel lak. Derefter skures negle med en neglebørste og vand og eventuelt neglerens. Det er vigtigt at få renset under og omkring negle for at få det bedste resultat.

Filing af negle

Med mindre du er så heldig at have naturligt flotte negle, vil de fleste negle have brug for lidt filing og formslibning. Ved at file negle kan du let selv style dem præcis som du ønsker det.

Begynd med at file i siderne på neglen for at få den ovale form. Fil så tværs over neglespidsen for den rette længde. Til sidst kan du pudse og polere overfladen med en finere neglefil.

Husk kun at file i én retning ad gangen for en jævn overflade.

Beskyt med basecoat

Inden neglelakken kommer på, er det vigtigt at påføre en basecoat. Den beskytter neglen mod misfarvning fra neglelakken og gør, at lakken bedre kan hæfte sig.

Vælg en basecoat, der matcher din neglelaktype – altså traditionel til almindelig neglelak og gelbase til gelenegellak. Påfør et jævnt lag på alle negle og lad det tørre.

Påfør neglelakken

Så er det blevet tid til det sjove – at male negle! Start med et tyndt lag neglelak øverst oppe på neglen. Arbejd dig nedad neglen med et lag ad gangen. Afslut ved neglebåndet, inden lakken begynder at hæfte sig fast.

Når første lag er fuldstændig tørt, kan du påføre endnu 1-2 lag for fuld dækning. Gå gerne 1 mm inden for neglekanten, så lakken ikke klæber fast i huden.

Luk med topcoat

For at lakken skal holde længere og få flot blank overflade, er en topcoat et must. Den lukker neglelakken og beskytter den mod ridser og skader.

Topcoat fås i både matte og blanke varianter. Mat topcoat er god til designs eller hvis du vil undgå at negle ser for kunstige ud. Blank topcoat giver flot glans og kan tåle slid bedre.

Fjern lak omhyggeligt

Når det er tid til at fjerne neglelakken og male negle igen, gælder det om at være omhyggelig med neglelakfjerneren. Masser den godt ind omkring negle og lad den virke et par minutter, så lakken kan opløse sig.

Brug evt. en vatpind med neglelakfjerner på til at komme helt ned omkring negleroden og få det hele med. Skrab IKKE neglelakken af, da det kan beskadige negle.

Brug hånd- og neglecreme

For at holde negle og hænder i god stand mellem neglelakeringerne er det vigtigt at smøre dem ind i creme. En god håndcreme smurt ind dagligt holder huden blød, og en neglecreme med fugtighedsbevarende ingredienser holder naglar stærke og forhindrer knækkede negle.

Husk især at smøre negle ind, lige efter neglelak er fjernet, hvor de kan være ekstra tørre.

Få inspiration online

En stor fordel ved at lave negle derhjemme er, at du kan eksperimentere og prøve nye ting. Instagram og Pinterest bugner med billeder af flotte negledesigns og opskrifter på neglekunst.

Søg efter specifikke designs eller teknikker for at få inspiration. Når først du mestrer de basale teknikker, er der uanede kreative muligheder for at lege med mønstre, farver, stras og andet på dine negle.

Så med de rigtige produkter og teknikker, kan du sagtens forkæle dine negle med flotte designs, uden at skulle booke tid hos en negletekniker. Bliv inspireret online og udlev din indre neglekunstner!